Risotto med gresskar

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Risotto er vidunderlig godt når den er laget riktig. Den skal være nesten flytende – som en tynn grøt, og fortsatt ha litt «bitt» i riskornene. Sødmen og kryddersmaken i det stekte gresskaret er nydelig i denne risottoen. 

Ingredienser

  • 250 g gresskar
  • 2 ss olivenolje
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 14 ts malt kanel
  • 1 stk løk
  • 500 g arborioris (risottoris)
  • 2 dl hvitvin (eller 3 ss hvitvinseddik i vann)
  • 8 dl varm grønnsakbuljong (utblandet)
  • 150 g frosne erter
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

1.      Skrell gresskaret og del det i jevne biter. Varm 1 ss olje i en dyp stekepanne og stek gresskarbitene til de er blanke og begynner å få litt farge. Sett til side.

2.      Varm resten av oljen i en kjele og fres løken til den er myk og blank. Hell i risen og la den frese med i ett minutt.

3.      Hell i hvitvin/vann og la det koke nesten helt inn. Spe med ca 2 dl av grønnsaksbuljongen. Kok inn og spe igjen. Rør om i blant, slik at risottoen ikke setter seg i bunnen.

4.      Fortsett å spe og kok inn til risen har absorbert nesten all væsken. Dette tar ca. 20 minutter. Risottoen skal ha konsistens som en litt tynn grøt, og risen skal være «al dente» - ha litt tyggemotstand.

5.      Bland inn de stekte gresskarbitene, erter og revet parmesan. Smak til med salt og kvernet pepper, og juster eventuelt konsistensen med litt mer buljong. Server rykende varm, gjerne med ekstra parmesan ved siden av.

 

Tips: Gresskar kan erstattes av søtpotet, gulrot eller andre harde grønnsaker/rotgrønnsaker

  1. Skrell gresskaret og del det i jevne biter. Varm halvparten av oljen i en dyp stekepanne og stek gresskarbitene til de er blanke og begynner å få litt farge. Sett til side.
  2. Hakk løk. Varm resten av oljen i en kjele og fres løken til den er myk og blank. Hell i risen og la den frese med i ett minutt.
  3. Hell i hvitvin/vann og la det koke nesten helt inn. Spe med 1/4 av grønnsaksbuljongen. Kok inn og spe igjen. Rør om i blant, slik at risottoen ikke setter seg i bunnen.
  4. Fortsett å spe og kok inn til risen har absorbert nesten all væsken. Dette tar ca. 20 minutter. Risottoen skal ha konsistens som en litt tynn grøt, og risen skal være «al dente» - ha litt tyggemotstand.
  5. Bland inn de stekte gresskarbitene, erter og revet parmesan. Smak til med salt og kvernet pepper. Juster eventuelt konsistensen med litt mer buljong. 

Server risottoen rykende varm, gjerne med ekstra parmesan ved siden av.

Gresskar kan erstattes av søtpotet, gulrot eller andre harde grønnsaker/rotgrønnsaker.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.