Kyllinglår med cherrytomater

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Kjøtt fra kyllinglåret er smakfullt og mørt og tåler tøffere behandling enn kyllingfilet. Her har du en deilig alt-i-ett-rett med grønnsaker og kylling, ferdig på under en time. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Grønn grønnsaksuppe med posjert egg.

Ingredienser

  • 1 pk kylling overlår ( ca. 6 stk. )
  • saft og revet skall 12 stk sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 500 g potet
  • 1 stk løk
  • 12 stk grønn squash
  • 6 båter hvitløk
  • 1 boks cherrytomat ( ca. 250 g )
  • 12 stk babyspinat
  • 12 potte frisk basilikum
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Handleliste:

  • 1 pk kylling overlår ( ca. 6 stk )
  • 2 stk løk
  • 1 stk hvitløk
  • 1 kg potet
  • 1 stk grønn squash
  • 1 pk babyspinat
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 pk cherrytomat
  • 1 stk sitron
  • 6 stk egg
  • 1 pk risoni eller annen makaroni
  • I tillegg trnger du basisvarer som olivenolje, eddik, salt og pepper.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 220 °C.
  2. Tørk kyllinglårene med tørkepapir og ha dem i en bolle med revet sitronskall og-saft, halvparten av olivenoljen, litt salt og pepper. Bland godt og sett til side.
  3. Rens og skjær potet, squash og løk i tynne skiver. Ha resten av oljen i bunnen av en vid ildfast form og legg skivene utover i formen. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingbitene oppå. Sett formen midt i ovnen i 20 minutter.
  4. Ta formen ut av ovnen og legg i tomater. Sett formen tilbake i stekeovnen i ytterligere 10 minutter, til kyllinglårene er gjennomstekt og tomatene er gjennomvarme. Dryss over spinat og hakket basilikum. Server med en gang.
Retten kan også lages med kyllingfilet eller kylling lårfilet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.