Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Brokkoli- og ertesuppe med torsk
Torsk er en ypperlig matfisk som er lett å lykkes med. Sammen med denne suppen, og toppet med syltet rødløk, har du et spennende og litt annerledes måte å servere torsken på.
- 800 g torskefilet
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss olivenolje
- 1 stk. løk
- 0.5 stk. brokkoli
- 2 ss margarin
- 8 dl fiskekraft
- 400 g frosne erter
- 1 dl matfløte
- 1 stk. rødløk
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ss sukker
- 1 ss vann
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss frisk gressløk
Tirsdag
Pytt-i-panne med grønnsaker
Hverdagsmat med rester fra grønnsaksskuffen! Vi fant både sopp, rotselleri og kålrot, hva finner du? Bruk det du har, topp med et stekt egg eller to, og server med sylteagurk og rødbete.
- 400 g frisk sjampinjong
- 800 g potet
- 2 stk. gulrot
- 200 g sellerirot
- 200 g kålrot
- 2 stk. løk
- 3 ss rapsolje
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 4 stk. egg
Onsdag
Hyse med byggrisotto
Å koke sammen en byggrisotto er ikke vanskelig, men tar litt tid. Tilsett crème fraîche, ost og vårløk. Byggrisotto er perfekt tilbehør til alle typer fisk. Byggrynene absorberer masse smak, så her er det bare å nyte.
- 1 stk. løk
- 2 dl eplemost
- 1 l hønsebuljong (utblandet)
- 3 dl byggryn
- 2 stk. vårløk
- 1.5 dl crème fraîche orginal, 35 %
- 100 g parmesan
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 800 g hyse-/koljefilet
- 1 ss olivenolje
- 1 ss frisk gressløk
Torsdag
Bankekjøtt
Bankekjøtt er en av de gode, gamle traverne på middagsbordet. Dette er enkel mat som er rask å forberede, men som trenger lang tid og lav temperatur for å få fram deilig mørhet og god smak. Langsom hurtigmat, kan du si.
- 600 g bankekjøtt av storfe
- 1 stk. løk
- 5 ss hvetemel
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 4 ss smør
- 1 stk. laurbærblad
- 6 stk. hel pepper
- 6 dl oksekraft
Fredag
Finnbiff
Et festmåltid på rekordtid! Finnbiff er en super middag både til fest og hverdag. Server med rørte tyttebær og kokte poteter eller potetmos. Vilt godt, fra naturen!
- 400 g reinsdyrskav
- 2 ss smør
- 250 g frisk sjampinjong
- 150 g bacon
- 3 dl seterrømme
- 1 dl melk
- 3 skive ekte geitost
- 5 stk. einebær
- 0.5 ts tørket timian
Lørdag
Benfri lammestek med myntepesto og byggrynsalat
Ben ut et lammelår og fyll det med gode smaker. Her er steken smaksatt med myntepesto, i tillegg braiseres steken med spennende krydderier. Byggrynssalat med beter og neper er spennende og godt tilbehør.
- 1 stk. lammelår
- 5 dl byggryn
- 2 stk. nepe
- 2 stk. rødbete
- 1 ss frisk mynte
- 0.5 pk frisk spinat
- 3 ss olivenolje
- 1 stk. sitron
- 0.5 bunt frisk mynte
- 0.5 bunt frisk koriander
- 3 ss pinjekjerner
- 3 ss parmesan
- 2 båt hvitløk
- 2.5 dl olivenolje
- 2 ss sitronsaft
- 2 ss nøytral olje
- 50 g frisk ingefær
- 4 båt hvitløk
- 1 stk. rød chili
- 4 stk. stjerneanis
- 90 g brunt sukker
- 3.5 dl lammekraft
- 3 ss hoisinsaus
- 1 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
Søndag
Frikassé med kylling eller høns
Enten du bruker kylling eller høns er frikassé velsmakende mat som vekker nostalgiske følelser hos mange. Når du først er i gang med å koke høns, kan du like godt koke to eller flere. Da får du masse god kraft, og deilig, mørt kjøtt til frikasseen.
- 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
- 2 stk. laurbærblad
- 2 ts salt
- 1 ts hel hvit pepper
- 2 stk. løk
- 1 stk. purre
- 2 stk. persillerot
- 4 stk. gulrot
- 5 ss smør
- 5 ss hvetemel
- 1 l kyllingkraft
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 dl matfløte
- 1 stk. hønsebuljongterning
- 2 ss frisk kruspersille
- 50 g sukkererter
For barna
Fiskegrateng med makaroni
Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni er supergodt! Hvis du har rester av kokt fisk fra middagen i går, kan du godt bruke opp det i denne gratengen. Det går også an å bruke laks eller ørret. Som tilbehør har vi laget en frisk råkostsalat.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!






