Ingredienser

  • 3 dl risgrøt
  • 1 ss sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 stk. egg
  • 1 ss smør
Del

Rislapper

(4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rester igjen av risgrøten er du heldig! Da kan du lage disse deilige rislappene som er knallgode med syltetøy eller ost.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 3 dl risgrøt
  • 1 ss sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 stk. egg
  • 1 ss smør

Slik gjør du

  1. Ha risgrøt i en bolle og rør inn sukker, mel, kanel og egg til en passe tykk røre.
  2. Stek rislapper i litt smør i en middels varm stekepanne. Snu lappene når de er gylne under og røren begynner å stivne på overflaten. Stek lappenne til de er gylne også på den andre siden. Legg ferdige lapper på en rist.

Server lappene med syltetøy, bær eller ost.

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant