Ingredienser

  • 1 stk. grønn squash
  • 100 g fullkornspagetti
  • 2 stk. egg
  • 1 ss olje
  • 2 ss revet parmesan

Ertepuré:

  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver (kun det grønne)
  • 1 pk frosne erter (á 250 g)
  • 1 ss olje til steking
  • 0,5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

507kcal

Energi

20.2g

Fett

26.3g

Protein

48.5g

Karbohydrater

6.1mg

Jern

Del

Grønn pasta med stekt egg

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fullkornspagetti med ekstra grønt! Tynne, tynne strimler av squash egner seg perfekt som et alternativ til spagetti, eller til å blandes i. Sammen med en grønn ertepuré, stekt egg og et dryss parmesan så blir dette en smakfull og grønn middag.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. grønn squash
  • 100 g fullkornspagetti
  • 2 stk. egg
  • 1 ss olje
  • 2 ss revet parmesan

Ertepuré:

  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver (kun det grønne)
  • 1 pk frosne erter (á 250 g)
  • 1 ss olje til steking
  • 0,5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

507kcal

Energi

20.2g

Fett

26.3g

Protein

48.5g

Karbohydrater

6.1mg

Jern

Slik gjør du

  1. Skyll squash godt og skjær av bunn og topp. Skjær squashen i tynne strimler med hjelp av et juliennejern.
  2. Kok pasta etter anvisning på pakken. Ha i squashen når det kun er 2 minutter igjen av koketiden. Hell av kokevannet.
Tips: Har du ikke juliennejern: Lage grønnsaksspagetti med ostehøvel og kniv: Bruk en ostehøvel og høvle lange, tynne «flak» av squashen. Stopp når du kommer inn til den svampaktige kjernen, snu på squashen og fortsett å høvle til du bare har igjen kjernen. Legg skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler med en skarp kniv.
  1. Fres hvitløk og vårløk i en kjele med olje til løken blir blank. Ha på erter, og fres i et par minutter slik at ertene får en fin grønn farge.
  2. Hell på buljong og kok opp.
  3. Trekk kjelen til side. Bruk en stavmikser og kjør til en grov puré. Smak til med salt og pepper.
  4. Stek egg på begge sider i en varm stekepanne med olje.
  5. Anrett spagettien med ertepuré, stekt egg og et dryss med parmesan. Smak eventuelt til med salt og pepper.

 

grønn pasta med stekt egg

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant