Grønn pasta med stekt egg

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Fullkornspagetti med ekstra grønt! Tynne, tynne strimler av squash egner seg perfekt som et alternativ til spagetti, eller til å blandes i. Sammen med en grønn ertepuré, stekt egg og et dryss parmesan så blir dette en smakfull og grønn middag.

Ingredienser

  • 1 stk grønn squash
  • 100 g fullkornspagetti

Ertepuré:

  • 1 pakke frosne erter (á 250 g)
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk vårløk i tynne skiver (kun det grønne)
  • 1 ss olje til steking
  • 12 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 2 stk egg
  • 1 ss olje
  • 2 ss revet parmesan
Vis næringsinnhold
Energi
507kcal
Fett
20.2g
Protein
26.3g
Karbohydrater
48.5g
Jern
6.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Skyll squash godt og skjær av bunn og topp. Skjær squashen i tynne strimler med hjelp av et juliennejern.

2. Kok pasta etter anvisning på pakken. Ha i squashen når det kun er 2 minutter igjen av koketiden. Hell av kokevannet.

Tips: Har du ikke juliennejern: Lage grønnsaksspagetti med ostehøvel og kniv: Bruk en ostehøvel og høvle lange, tynne «flak» av squashen. Stopp når du kommer inn til den svampaktige kjernen, snu på squashen og fortsett å høvle til du bare har igjen kjernen. Legg skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler med en skarp kniv.

3. Mens pastaen koker: Fres hvitløk og vårløk i en kjele med olje til løken blir blank. Ha på erter, og fres i et par minutter slik at ertene får en fin grønn farge.

4. Hell på kraft og kok opp.

5. Trekk kjelen til side. Bruk en stavmikser og kjør til en grov puré. Smak til med salt og pepper.

6. Stek egg på begge sider i en varm stekepanne med olje.

Server spagettien med ertepuré, stekt egg og et dryss med parmesan. Smak eventuelt til med salt og pepper. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.