Suppe med lettsaltet lammekjøtt

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

På en kald høst- eller vinterkveld er det godt å kunne varme seg på en glohet suppe. Lettsaltet lammekjøtt gir en deilig smak på suppa sammen med rotgrønnsaker.

Ingredienser

  • 700 g lettsaltet lammekjøtt
  • ca 1 l vann
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 2 skiver sellerirot
  • 2 skiver kålrot
  • ½ stk purre
  • 4 stk potet
  • ½ stk kjøttbuljongterning
  • 2 ss finhakket frisk persille

Slik gjør du

  1. Ha kjøttet i en kjele og hell på vann så det akkurat dekker. Kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke i ca. 2 timer, eller til det er så mørt at det løsner fra beinet. Fjern urenheter og skum som danner seg på overflaten underveis. 
  2. Sil kraften og avkjøl kjøttet til du kan håndtere det med hendene. Plukk kjøttet av beina og skjær det i terninger. 
  3. Kutt løk, gulrot, sellerirot, kålrot og potet i jevnstore terninger og ha dem i kjelen sammen med kraften. 
  4. La suppen småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre. Legg i kjøttbitene og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper, og dryss over finhakket persille før servering.

Server suppen med flatbrød eller ferskt brød og smør.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.