Belgiske vafler

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Vafler blir vi vel aldri lei av, men av og til kan det smake med litt variasjon også på den fronten. Disse nystekte belgiske vaflene er luftige og myke, og smaker nydelig. De blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong, men du kan også steke dem i det vaffeljernet du har.

Vafler blir en aldri lei av, men likevel kan det smake med litt variasjon også på den fronten. Belgiske vafler skal væresprø og luftige, og blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong. Du kan også steke dem i vårt tradisjonelle norske vaffeljern.

Ingredienser

  • 4 stk egg skilt i plommer og hviter
  • 14 ts salt
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 150 g smeltet smør
  • 312 dl melk
  • 312 dl vann
  • 25 g fersk gjær
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss olje eller smeltet smør til pensling

Slik gjør du

Oppskriften gir ca 20 vafler

  1. Visp sammen eggeplommer, salt, sukker og vaniljesukker. Rør inn smeltet smør og melk.
  2. Rør ut gjær i litt fingervarmt vann og bland det inn i melkeblandingen sammen med det meste av vannet.
  3. Visp inn mel til du har en jevn, klumpfri røre.
  4. La røren heve en time.
  5. Stivpisk eggehviter og vend dem forsiktig inn i røren med en slikkepott.
  6. Pensle vaffeljernet med litt olje eller smør og stek vaflene til de er gyllne. Hold dem gjerne varme i stekeovnen på 125 °C.
Server gjerne vaflene med et dryss melis og bær, eller pisket, skinnfrie appelsinbåter, hakkede pistasjnøtter og sjokolade.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.