Belgiske vafler

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Vafler blir vi vel aldri lei av, men av og til kan det smake med litt variasjon også på den fronten. Disse nystekte belgiske vaflene er luftige og myke, og smaker nydelig. De blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong, men du kan også steke dem i det vaffeljernet du har.

Vafler blir en aldri lei av, men likevel kan det smake med litt variasjon også på den fronten. Belgiske vafler skal væresprø og luftige, og blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong. Du kan også steke dem i vårt tradisjonelle norske vaffeljern.

Ingredienser

Oppskriften gir ca. 20 vafler

  • 4 stk egg , skilt i plommer og hviter
  • ¼ ts salt
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 150 g smeltet smør
  • dl melk
  • dl vann
  • 25 g fersk gjær
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss olje eller smeltet smør til pensling

Slik gjør du

  1. Visp sammen eggeplommer, salt, sukker og vaniljesukker. Rør inn smeltet smør og melk.
  2. Rør ut gjær i litt fingervarmt vann og bland det inn i melkeblandingen sammen med det meste av vannet.
  3. Visp inn mel til du har en jevn, klumpfri røre.
  4. La røren heve en time.
  5. Stivpisk eggehviter og vend dem forsiktig inn i røren med en slikkepott.
  6. Pensle vaffeljernet med litt olje eller smør, og stek vaflene til de er gyllne. Hold dem gjerne varme i stekeovnen på 125 °C.

Server vaflene med friske bær og et dryss melis, frisk frukt, pisket krem, iskrem, hakkede nøtter eller sjokolade - mulighetene er mange!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.