Ingredienser

  • 2 stk. kyllingfilet (à 120 g)
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 boks hermetiske svarte bønner
  • 0,25 potte frisk basilikum

Tomatsuppe

  • 0,5 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 4 dl vann
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 0,5 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 4 stk. grovt rundstykke
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

443.5kcal

Energi

11.6g

Fett

31.2g

Protein

47.5g

Karbohydrater

5.1mg

Jern

Del

Tomatsuppe med kylling, bønner og basilikum

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tomatsuppe er en favorittsuppe både blandt barn og voksne, og den er i tillegg sunn og rask å lage! Her er en fyldig variant med mør, norsk kylling, sorte bønner og frisk basilikum. Deilig og godt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingfilet (à 120 g)
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 boks hermetiske svarte bønner
  • 0,25 potte frisk basilikum

Tomatsuppe

  • 0,5 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 4 dl vann
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 0,5 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 4 stk. grovt rundstykke
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

443.5kcal

Energi

11.6g

Fett

31.2g

Protein

47.5g

Karbohydrater

5.1mg

Jern

Slik gjør du

  1. Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje.
  2. Tilsett tomatpuré, og la det surre i ett minutt. Ha deretter i hermetisk tomat, vann, buljongterning og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter. 
Tomatpuré har en litt bitter «råsmak». Smaken mildner du ved å frese purèen litt i stekepannen/gryten før du tilsetter resten av ingrediensene.

  1. Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha olje i en varm stekepanne og brun kyllingfiletene i 2 minutter på hver side.

  1. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter.
  2. Kjør suppen med stavmikser eller i hurtigmikser til den har en jevn og fin konsistens. Smak til med salt og pepper.
  3. Skyll bønner i en sil og la dem renne av seg. Riv kyllingfileter i tynne strimler og vend inn bønner og hakket basilikum. 

Øs suppen i dype tallerkner og topp med kyllingfilet, bønner og basilikum. Server med grovt rundstykke.

Prøv deg fram med ulike urter – oregano, timian, rosmarin, persille og kjørvel passer sammen med tomat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant