Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for sunne, raske og gode måltider som passer både barn å voksne.
Ukemeny
Mandag
Middagsskive med fiskekake
Prøv en ny vri på fiskekakemiddagen med en grov skive i bunnen og stekte grønnsaker på toppen. En enkel og god middag når dagene går litt fort.
- 1 skive grovt brød
- 1 stk. gulrot
- 4 stk. brokkolini
- 2 stk. fiskekaker
- 2 ts majones
- 1 ts ketchup
- 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
- 0.25 ts kvernet pepper
- 1 ts bladpersille
Tirsdag
Spagettigryte
Alt i en gryte - enklere blir det ikke! Ha alle ingrediensene i en stor gryte. Vær tålmodig i ca. 15 minutter og vips har du en smakfull, deilig pastarett ferdig. Topp den med frisk basilikum og revet parmesan, lukk øynene og drøm deg bort til Italia.
- 12 dl grønnsakbuljong (utblandet)
- 1 stk. rødløk
- 2 båt hvitløk
- 500 g spagetti
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ts tørket oregano
- 1 ts chiliflakes
- 1 pk cherrytomat
- 0.5 pk frisk spinat
- 2 ss olivenolje
- 60 g parmesan
- 0.5 potte frisk basilikum
Onsdag
Asiatisk bowl med kjøttdeig
Dette er en av dine nye go-to retter i hverdagen! En superenkel og rask hverdagsmiddag alle vil like. Kjøttdeig med asiatiske smaker, ris og friske grønnsaker, og vil du ha litt ekstra spice, topp med en rask chili-peanøttopping.
- 2 dl jasminris
- 4 dl vann
- 0.5 ts salt
- 400 g kjøttdeig av svin
- 3 ss søt chilisaus
- 2 ss soyasaus
- 1 ss honning
- 1 båt hvitløk
- 1 ts frisk ingefær
- 1 stk. lime
- 150 g hodekål
- 0.5 stk. agurk
- 1 stk. vårløk
- 30 g frisk spinat
- 4 ss granateple
- 2 ts sesamfrø
- 4 stilk frisk koriander
Torsdag
Skrei, lever og rogn
Skrei, lever og rogn kalles også skreimølje, og er den tradisjonelle måten å servere skreien på. Dette er rustikk mat som bare kan nytes i skreisesongen.
- 1.2 kg skrei i skiver
- 12 stk. potet
- 1 stk. torskerogn
- 1 l vann
- 2 ss salt
- 200 g torskelever
- 1 dl vann
- 1 ts salt
- 5 stk. hel pepper
- 0.5 stk. løk
- 0.5 ts eddik, 7 %
- 1 stk. laurbærblad
- 2 l vann
- 2 ss eddik, 7 %
- 1 dl salt
- 2 ts hel pepper
- 1 stk. sitron
Fredag
Pepperbiff
Ytrefilet av storfe er mørt og smakfullt kjøtt som er perfekt til biff. Den klassiske pepperbiffen var særlig populær på 80-tallet, men smaker like fantastisk godt i dag med den kremete, hotte sausen!
- 1 ts rosépepper
- 1 ts grønne pepperkorn
- 2 stk. sjalottløk
- 2 ss smør
- 3 dl oksekraft
- 3 dl kremfløte
- 1 ts salt
- 0.25 ts salt
- 4 stk. biff av ytrefilet storfe
- 1 ts peppermiks
- 2 ss smør
- 1 pk rød cherrytomat
- 1 pk gul cherrytomat
- 1 ss smør
- 4 stilk frisk timian
Lørdag
Kylling tandoori
Lag ditt eget tandoorikrydder til kylling tandoori! Kjøp hele kryddere, varm dem i en panne til de begynner å dufte godt og støt dem i en morter. Det gir masse smak!
- 10 stk. hel nellik
- 2 ts korianderfrø
- 2 ts spisskummenfrø
- 10 stk. hel kardemomme
- 2 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 2 ss frisk ingefær
- 2 ts chilipulver
- 2 ts pepper
- 1 ts gurkemeie
- 5 dl matyoghurt
- 1 dl sitronsaft
- 8 stk. kyllinglår naturell
Søndag
Ertesuppe med svineknoke
Tradisjonell ertesuppe kokt på svineknoke er god, solid bondekost som egner seg året rundt til både hverdag og fest. Og pannekaker hører med som dessert!
- 200 g tørkede gule erter
- 1 stk. lettsaltet svineknoke
- 1 stk. løk
- 1 stk. sellerirot
- 2 stk. laurbærblad
- 4 stilk frisk timian
- 2 l vann
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. purre
Dessert
Semulegrøt
Semulegrøt, den nostalgiske klassikeren som aldri går av moten! Med sin silkemyke konsistens og milde, deilige smak er den like populær som en rask hverdagsdessert, til helgefrokoster eller som en enkel og kjapp middag. Semulegrøt lages enkelt med få ingredienser, men hemmeligheten ligger i tålmodig røring for den perfekte grøten. Server med sukker, kanel og et smørøye.
- 10 dl helmelk
- 80 g semulegryn
- 0.5 ts salt
- 1 ss sukker
- 50 g smør
Restetips
Fiskegrateng
Hjemmelaget fiskegrateng smaker kjempegodt, og er en fin måte å nytte fiskerester på. Dette er en barnevennlig og god fiskegrateng med makaroni.
- 75 g makaroni
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 0.25 stk. purre
- 1 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 400 g torskefilet
- 4 stk. egg
- 1 dl hvitost
- 0.5 dl griljermel
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middag med rene råvarer
Middager med kjøttdeig
Lag høstens gode gryter
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!







