Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Vegetarisk gryte med bygg og bønner
Vi blir aldri lei av gryteretter! Her har du en deilig gryte med byggryn, bønner og kikerter - et flott vegansk middagsalternativ.
- 1 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 1 stk. rød chili
- 2 ss nøytral olje
- 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 2 stk. gulrot
- 0.5 stk. fennikel
- 0.5 ts malt koriander
- 0.5 ts malt spisskummen
- 0.5 ts malt kanel
- 0.5 ts kajennepepper
- 1 ts tørket timian
- 1 stk. laurbærblad
- 200 g byggryn
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hakkede tomater
- 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
- 1 boks hermetiske kikerter
- 0.5 stk. sitron
- 2 stk. vårløk
- 0.5 potte frisk koriander
Tirsdag
Couscoussalat med kylling og appelsin
En frisk og rask salat med vårlige, lette smaker. Saftig appelsin i skiver erstatter en vanlig dressing. Vi har brukt kyllingfilet, men du kan like gjerne bruke rester av kylling fra gårsdagens middag.
- 2 stk. kyllingfilet
- 2 dl couscous
- 2 stk. appelsin
- 1 stk. gulrot
- 50 g kokosflak
- 2 stk. vårløk
- 1 stk. grønn chili
- 4 ss olivenolje
- 0.5 potte frisk koriander
Onsdag
Ovnsbakt torsk med spekeskinke
Ovnsbakt torsk krydret med pepper og surret inn i en god spekeskinke blir snadder hverdagsmat. Bak tomater med fisken i stekeovnen, lag en grønn og deilig rucculasaus, og kok potet og brokkoli. Enkelt, sunt og godt!
- 800 g torskefilet
- 0.5 ts pepper
- 4 skive spekeskinke
- 1 pk rød cherrytomat
- 2 ss nøytral olje
- 2 dl matfløte
- 0.5 pk ruccula
- 0.5 ts salt
- 1 stk. brokkoli
Torsdag
Koteletter og grønnsaker i ovn
Koteletter er noe alle liker, og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig middag. Retten stekes ferdig i ovnen, da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.
- 2 stk. persillerot
- 250 g gulrot
- 200 g sellerirot
- 400 g potet
- 1 stk. grønn squash
- 2 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 4 stk. kotelett av svin
- 2 ss margarin
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
Fredag
Sushi donuts
Sushi donuts er herlig frisk og lekker å se på. Vi har pyntet med laksefilet, avokado, reddik og agurk, men her er det bare fantasien som setter grenser. Lag gjerne din egen variant!
- 250 g jasminris
- 2 ss riseddik
- 0.5 ss sukker
- 0.5 ts salt
- 0.5 stk. agurk
- 3 stk. reddik
- 150 g laksefilet
- 0.5 stk. avokado
- 1.5 stk. nori ark
- 3 ss sesamfrø
- 3 stilk frisk koriander
Lørdag
Gresk lammepai
For mange er gresk mat synonymt med lam, og i denne paien samler vi essensen av de gode smakene. Lukk øynene og drøm deg tilbake til en liten, gresk taverna.
- 300 g hvetemel
- 200 g smør
- 1 stk. egg
- 400 g kjøttdeig av lam
- 2 ss nøytral olje
- 1 stk. løk
- 3 båt hvitløk
- 20 stk. kalamataoliven
- 10 stk. soltørkede tomater
- 50 g frisk spinat
- 2 ts frisk timian
- 1 ts tørket oregano
- 100 g fetaost
- 6 stk. egg
- 3 dl melk
Søndag
Bankekjøtt
Bankekjøtt er en av de gode, gamle traverne på middagsbordet. Dette er enkel mat som er rask å forberede, men som trenger lang tid og lav temperatur for å få fram deilig mørhet og god smak. Langsom hurtigmat, kan du si.
- 600 g bankekjøtt av storfe
- 1 stk. løk
- 5 ss hvetemel
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 4 ss smør
- 1 stk. laurbærblad
- 6 stk. hel pepper
- 6 dl oksekraft
Dessert
Budapestrull
Budapestrull er som en deilig krysning av rullekake og kvæfjordkake - nydelig nøttemarengs med kremfyll og mandarinbåter. Dette er en svensk klassiker, skapt av en konditor i Vetlanda rundt 1950. Nyt den med en kopp kaffe - gjerne servert i tynne mokkakopper!
- 6 eggehvite
- 3 dl sukker
- 1 dl maisenna
- 150 g hasselnøtter
- 3 dl kremfløte
- 300 g hermetiske mandariner
- 1 dl mandelflak
- 2 ts melis
For barna
Falafel med pitabrød
Falafel er små boller laget av kikerter og krydder. Kjempegodt å lage til middag! Her har vi laget en variant i pitabrød med en frisk salat og tzatsiki. Her er det en del prosesser du skal gjennom, og en del som skal kuttes og klargjøres, - så dette er perfekt for deg som har laget litt mat før, og har lyst til å utfordre deg selv litt.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!







