Vegetarisk gryte med bygg og bønner

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Vi blir aldri lei av gryteretter! Her har du en deilig gryte med byggryn, bønner og kikerter - et flott vegetarisk middagsalternativ.

Ingredienser

  • 400 g byggryn
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 stk. gulrot
  • 2 ss olje
  • 0,5 stk. fennikel
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 stk. vårløk
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

 

  1. Finhakk løk, hvitløk og chili. Varm olje i en gryte og fres det på middels varme til det er mykt og blankt. 
  2. Kutt stilkselleri, gulrot og fennikel i terninger og ha det i gryta.
  3. Ha koriander, spisskummen, kanel, kajenne, timian og laurbærblad i gryta. La det frese med til det begynner å dufte. 
  4. Rør inn byggryn, tomatpuré og hakkede tomater. Tilsett vann til alt er dekket.
  5. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La koke i ca. 40 minutter. Sjekk at byggrynene er kokt møre. Tilsett mer vann ved behov.
  6. Skyll bønner og kikerter og ha dem i gryten. La alt bli gjennomvarmt.
  7. Smak til med salt, pepper og sitron. Dryss over hakket vårløk, koriander og mynte ved servering. Server gjerne godt brød til.

Det finnes mange typer byggryn, og koketiden varierer en god del. Sjekk på pakken om du har byggryn som bør bløtlegges. Det vil redusere koketiden på gryta.

Også kikerter og bønner kan bløtlegges over natten og koke med fra begynnelsen. Da vil det nok være behov for å tilsette mer vann underveis. 

Gryte med bygg og bønner - Byggmesterskap juryering Brød og korn

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.