Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Leverkaker
Har du lyst til å begynne å spise mer innmat, men vet ikke helt hvordan du skal gjøre det? Lag en porsjon leverkaker! Leverkaker har en fin, mild smak, og er absolutt en rett å ta med seg om man ønsker å spise hele dyret fra hode til hale. Våre leverkakerer laget av lammelever og lammekjøttdeig, men her kan du bruke det du har tilgang på.
- 500 g lever av svin
- 1 stk. løk
- 1.5 ts salt
- 2 ss potetmel
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.25 ts malt ingefær
- 0.25 ts malt muskat
- 0.5 ts tørket timian
- 400 g kjøttdeig
- 0.5 dl melk
- 2 ss margarin
Tirsdag
Ovnsbakt torsk med linser
Det er ikke mye som skal til – fisk,litt olje eller smør, sitronsaft og krydder. Fisken gjør seg selv i ovnen mens du fikser tilbehøret. Og det blir så godt! Hver gang!
- 2 dl grønne linser
- 0.5 stk. løk
- 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
- 2 ss olivenolje
- 2 stk. vårløk
- 8 stk. cherrytomat
- 0.5 dl hasselnøtter
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 dl bladpersille
- 800 g torskefilet
- 2 ss olivenolje
- 0.5 stk. sitron
Onsdag
Mac and cheese
Mac and cheese er den ultimate koseretten, og elsket av både store og små. Kan serveres som den er, som tilbehør til stekt kjøtt, eller bare med en frisk salat ved siden av.
- 400 g makaroni
- 120 g smør
- 80 g hvetemel
- 1.2 l melk
- 250 g revet ost
- 1 ss dijonsennep
- 0.5 ts kajennepepper
- 2 ss sitronsaft
Torsdag
Stekt skrei med spinat og sukkererter
Raskt, enkelt og godt – filet av skrei, torsk eller annen hvit fisk gjør seg nesten selv i stekepannen med selskap av litt smør og sitron. Vårgrønne grønnsaker er nydelig til. Raskt, enkelt og godt – filet av skrei, torsk eller annen hvit fisk gjør seg nesten selv i stekepannen med selskap av litt smør og sitron. Vårgrønne grønnsaker er nydelig til.
- 800 g skreifilet
- 2 ss salt
- 800 g potet
- 2 ss margarin
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.5 stk. sitron
- 1 pose frisk spinat
- 2 stk. vårløk
- 1 pk sukkererter
- 1 ss pinjekjerner
Fredag
Reinsdyrbiff med nøttesmør
En saftig reinsdyrbiff med pastinakkpuré og deilig brunet nøttesmør. En imponerende enkel oppskrift, - og kanskje ny fredagsfavoritt?! Anette viser deg hvordan du får biffen helt perfekt, - og gir deg noen ekstra tips!
- 1 kg pastinakk
- 50 g smør
- 1 dl matfløte
- 800 g flatbiff av reinsdyr
- 0.25 ts pepper
- 0.5 ts salt
- 100 g smør
- 50 g hasselnøtter
- 2 ss nøytral olje
- 250 g pastinakk
- 100 g aspargesbønner
- 1 ss smør
- 1 ts sukker
Lørdag
Kylling tikka masala
Tikka betyr rett og slett kjøtt uten bein, og masala betyr krydderblanding. Kyllingkjøtt i krydder, altså! Marinert i yoghurt og krydder, og kokt ferdig i en deilig krydret tomatsaus med fløte. Sett av tid til å la kjøttet marinere over natten, så er resten gjort på under en halv time.
- 800 g kyllingfilet
- 1 dl yoghurt naturell
- 2 båt hvitløk
- 3 cm frisk ingefær
- 0.5 stk. sitron
- 0.5 ts chilipulver
- 1 ts malt koriander
- 1 ts malt spisskummen
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 3 cm frisk ingefær
- 4 ss nøytral olje
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts revet muskatnøtt
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 1 ss garam masala
- 1 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 1.5 dl matfløte
- 1 dl mandler
- 0.5 bunt frisk koriander
Søndag
Røkt svinekam med potetgrateng
Helstekt røkt svinekam servert med potetgrateng og rødkål-slaw er deilig vintermat med mye smak. Beregn minst 300 gram røkt svinekam pr. porsjon, siden mye går bort i bein.
- 1.5 kg røkt svinekam
- 1 ts kvernet pepper
- 2 dl vann
- 200 g rødkål
- 0.5 ts salt
- 1 stk. rødløk
- 2 ss majones
- 3 ss lettrømme
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 ss frisk timian
- 600 g mandelpotet
- 2 ss smør
- 1 dl melk
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 100 g revet ost
Dessert
Crema Catalana med hint av kanel
Crema Catalana er en herlig spansk dessert. Denne har et hint av kanel. Perfekt dessert i appelsinsesongen og etter et godt tapasmåltid.
- 0.5 stk. appelsin
- 4 dl kremfløte
- 1 dl melk
- 75 g sukker
- 2 stk. hel kanel
- 5 stk. eggeplomme
For barna
Rekesmørbrød
Rekesmørbrød er kjempegodt. Dette kan du hvis du har reker med eller uten skall. Hvis du har reker med skall, så viser vi deg hvordan du skal pille dem. Reker med skall veier mer enn pillede reker, og vekten varierer. Vei opp underveis. Det gjør ikke noe om det blir litt mer eller mindre.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!






