Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g skreifilet med skinn
  • 2 ss salt
  • 800 g potet
  • 1 pose frisk spinat
  • 2 stk. vårløk
  • 1 pakke sukkererter
  • 2 ss margarin
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts kvernet pepper
Del

Stekt skrei med spinat og sukkererter

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Raskt, enkelt og godt – filet av skrei, torsk eller annen hvit fisk gjør seg nesten selv i stekepannen med selskap av litt smør og sitron. Vårgrønne grønnsaker er nydelig til.

Raskt, enkelt og godt – filet av skrei, torsk eller annen hvit fisk gjør seg nesten selv i stekepannen med selskap av litt smør og sitron. Vårgrønne grønnsaker er nydelig til.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g skreifilet med skinn
  • 2 ss salt
  • 800 g potet
  • 1 pose frisk spinat
  • 2 stk. vårløk
  • 1 pakke sukkererter
  • 2 ss margarin
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Del skreifileten i porsjonsstykker på ca 200 g. Legg stykkene over på en tallerken og dryss over godt med salt. La stå i 20-30 minutter.
  2. Kok potetene.
  3. Skyll vekk saltet på fisken og tørk av med litt papir.
  4. Varm en stekepanne og smelt halvparten av margarinen. Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned når det slutter å bruse. Krydre med pepper. Stek fiskestykkene i 3-5 minutter på hver side, til de er gylne og knapt gjennomstekt. Klem over sitronsaft rett før servering.
  5. Varm resten av margarinen i en vid panne og fres grønnsakene til de akkurat faller sammen. Smak til med salt og pepper.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant