Leverkaker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Har du lyst til å begynne å spise mer innmat, men vet ikke helt hvordan du skal gjøre det? Lag en porsjon leverkaker! Leverkaker har en fin, mild smak, og er absolutt en rett å ta med seg om man ønsker å spise hele dyret fra hode til hale. Våre leverkakerer laget av lammelever og lammekjøttdeig, men her kan du bruke det du har tilgang på.

Ingredienser

  • 500 g lever av svin , kalv, lam eller rein
  • 1 stk. løk
  • 1,5 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,5 ts tørket timian
  • 400 g kjøttdeig av storfe, lam, svin eller rein
  • 0,5 dl melk
  • 2 ss margarin til steking

Slik gjør du

  1. Skyll leveren godt i kaldt vann. Fjern hinner og grove kanaler. Del leveren i biter.
  2. Skrell løken og del den i biter.
  3. Kjør lever og løk i hurtigmikser til det er en jevn masse. Tilsett salt, potetmel, pepper, ingefær, muskat og timian.
  4. Bland levermasse og kjøttdeig godt sammen. Spe med melk.
  5. La den ferdige massen hvile i ca. en halv time.
  6. Form kaker på størrelse med karbonadekaker. Varm en stekepanne med smør eller margarin. Stek kakene på middels varme til de er pent gylne på begge sider.

Server leverkakene med stekt løk, poteter, brun saus og tyttebærsyltetøy.

Flere serveringstips er råkost, dampede grønnsaker, potetmos, rotmos, ertestuing eller kålstuing.

 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.