Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Mørbrad

StorfeMørbrad

Mørbrad er mørt, magert og finfibret kjøtt som er godt egnet til biff, roastbiff, oksestek, sauteer, finere gryteretter og fondue. Mørbrad skjæres til ca. 2 cm tykke biffer.

Denne kan deles opp i

Storfe mørbrad

Tilberedning

Oksestek: Stek oksestek i ovn på 125 °C. 1,5 kg oksestek trenger ca. 2,5 times steketid. Mindre steker på under 1,5 kg brunes først.

Roastbiff: Brun hel mørbrad først raskt i varm panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C. 1,5 kg trenger ca. 1 times steketid.

Sauté: Skjær mørbrad i store strimler (0,5 x 6 cm). Brun kjøttet i små porsjoner i en varm stekepanne med smør. La gjerne kjøttet være rosa i midten. Tilsett til slutt ferdig stekte biffstrimler i gryteretten. Biff Stroganoff er et eksempel på en sauté. 

Fondue: Stek kjøttbiter i mais-, solsikke- ellre soyaolje i 1-2 minutter.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Roastbiff: 58 °C

Oksestek:  65 °C (medium), 70 °C (gjennomstekt)

Beregning per person

Beregn ca. 200 g mørbrad per person.

Alternative råvarer

Til roastbiff og oksestek kan man også bruke flatbiff.


version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB13 05.12.2025 05:48:10