Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Benfri skinkestek med svor

SvinBenfri skinkestek med svor

Skinkestek med svor er den klassiske, benfrie steken fra skinka, som gir sprø svor når du ruter eller striper den før steking.

Surret skinkestek med svor

Skinkestek med svor kan du kjøpe både med og uten nett. Skinkestek med sprø svor, surkål, brun saus og kokte poteter er en klassisk søndagsmiddag.

Tilberedning

Ta av strømpen på skinkesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper og legg den i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell kokende vann i formen og damp steken på 230 °C i ca. 45 minutter. Skru temperaturen ned til 175 °C og stek videre til steketermometeret viser 74 °C. Beregn 1,5 - 2 timers steketid, avhengig av stekens størrelse. Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium: 68 °C

Gjennomstekt: 74 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g skinkestek per person.

Alternative råvarer

Skinkestek uten svor eller svinestek av bog.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Relevante artikler

  • Søndagsfavoritter

  • Stek til fest!

  • Svigermor på middag?

  • Klart for variasjoner

  • Triksene som gjør skinkesteken saftig og smakfull


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 27.04.2024 08:09:53