Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Reinsdyrstek med ben

ReinsdyrReinsdyrstek med ben

I butikk er det mest vanlig å finne reinsdyrstek uten ben, men dersom man kjøper kjøttet direkte fra en reinkjøttleverandør kan man også få reinsdyrstek med ben. 

Denne kan deles opp i

Reinsdyrstek med ben

Reinsdyrstek med ben innvendig

Tilberedning

Brun først reinsdyrsteken i en panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C. Beregn ca. 2,5 times steketid for en stek på 1,5 kg.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C

Medium: 60-65 °C

Medium pluss: 70 °C

Gjennomstekt: 75 °C

 

Beregning per person

Beregn ca. 200 g reinsdyrstek per person.

Alternative råvarer

Reinsdyrstek uten ben, elgstek, rådyrstek eller oksestek.


Reinsdyrstek med ben kan deles opp i

Følg denne fremgansmåten også for reinsdyrstek med ben


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Valg av reinsdyrkjøtt

  • Søndagsfavoritter

  • Vin til vilt og lam

  • Stek til fest!

  • Alt klart for nyttårsfest

  • Svigermor på middag?


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 27.04.2024 10:39:09