Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Storfe Flatbiff

StorfeFlatbiff

Flatbiff er magert storfekjøtt som er godt egnet til oksestek, roastbiff, sauteer og finere gryteretter. Mørnet flatbiff er også godt egnet til ca. 2 cm tykke biffer.

Storfe flatbiff

Tilberedning

Oksestek: Stek oksestek i ovn på 125 °C, 1,5 kg trenger ca. 2,5 times steketid. Mindre steker på under 1,5 kg brunes først.

Roastbiff: Brun roastbiff raskt i varm panne, og stek deretter i ovn på 125 °C. 1,5 kg trenger ca. 1 times steketid.

Biffgryter (ragu): Skjær flatbiff i passe store terninger eller strimler og brun dem raskt i en varm panne. Brun små porsjoner av gangen. Ha kjøttet i biffgryta og la kjøttet trekke i ca. 30 minutter til det er godt og mørt.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Oksestek:  65 °C (medium), 70 °C (gjennomstekt)

Roastbiff: 58 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g flatbiff per person.



Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Valg av magert kjøtt

  • Valg av biff

  • Slik lager du gryterett

  • Oppdeling av vilt


Flere filmer

Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB15 03.12.2022 17:32:21