Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Svin indrefilet

SvinSvin indrefilet

Svin indrefilet er renskåret svinekjøtt, som er benfritt kjøtt med lite fett. Indrefileten er det møreste stykket på grisen, og er godt egnet til helsteking i ovn eller på grillen. 

Svin indrefilet

Prøv for eksempel å pakke fileten inn i spekeskinke eller bacon. Det blir super gjestemat! Svin indrefilet kan også skjæres til biffer. Både svin indrefilet og svin ytrefilet kalles for svinefilet.

Tilberedning

Brun indrefilet av svin raskt i en panne. Legg den over i et ildfast fat, og etterstek på 125° C. Beregn 20 minutter hvis du vil ha fileten medium stekt med rosa kjerne (65 °C), og ca. 30 minutter hvis du ønsker den gjennomstekt (76 °C). La fileten hvile i minst 5 minutter før den skjæres i skiver.

Indrefilet av svin er super gjestemat på grillen. Beregn 15-20 minutter, og snu den ofte underveis. Bruker du steketermometer er fileten medium stekt når termometeret viser 70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium: 65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g svin indrefilet per person.

Alternative råvarer

Svin ytrefilet.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Fem fordeler med renskåret svinekjøtt

  • Sunt renskåret svinekjøtt

  • Svin til grillfesten

  • Valg av magert kjøtt



Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 12.12.2024 14:48:10