Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling Overlår

KyllingOverlår

Overlår er den øverste og mest kjøttfulle delen av kyllinglåret. Det kan enten stekes i ovn, på grillen eller brukes i kokte retter som for eksempel en gryterett.

Denne kan deles opp i

Kylling overlår

Tilberedning

Brun kyllingstykkene i en gryte. Hell over væske og la kyllingstykkene trekke i 30-40 minutter til kyllingstykkene er møre.

Krydre kyllingstykkene med rub-a-dub krydderblanding. Legg dem i aluminiumsform eller ildfast form med 1 cm smeltet usaltet smør i bunnen av formen. Grill overlårene på lav varme, under lokk på indirekte varme i ca. 1 time og 15 minutter. Pensle med BBQ saus 2-3 ganger de siste 15 minuttene av grilltiden, for å få en blank og fin overflate med masse god smak. Kyllinglårene er ferdige når temperaturen ved beinet er 72 grader.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

72 °C

Beregning per person

Beregn 250-300 g overlår per person.

Alternative råvarer

Kyllinglår


Overlår kan deles opp i

Aktuelle filmer


Aktuelle oppskrifter


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

  • Slik håndterer du rå kylling

version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB13 30.03.2023 01:34:01