Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling Overlår

KyllingOverlår

Overlår er den øverste og mest kjøttfulle delen av kyllinglåret. Det kan enten stekes i ovn, på grillen eller brukes i kokte retter som for eksempel en gryterett.

Denne kan deles opp i

Kylling overlår

Tilberedning

Brun kyllingstykkene i en gryte. Hell over væske og la kyllingstykkene trekke i 30-40 minutter til kyllingstykkene er møre.

Krydre kyllingstykkene med rub-a-dub krydderblanding. Legg dem i aluminiumsform eller ildfast form med 1 cm smeltet usaltet smør i bunnen av formen. Grill overlårene på lav varme, under lokk på indirekte varme i ca. 1 time og 15 minutter. Pensle med BBQ saus 2-3 ganger de siste 15 minuttene av grilltiden, for å få en blank og fin overflate med masse god smak. Kyllinglårene er ferdige når temperaturen ved beinet er 72 grader.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

72 °C

Beregning per person

Beregn 250-300 g overlår per person.

Alternative råvarer

Kyllinglår


Overlår kan deles opp i

Aktuelle filmer


Aktuelle oppskrifter


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

  • Slik håndterer du rå kylling

version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB14 25.06.2024 11:55:30