Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Reinsdyrstek uten ben

ReinsdyrReinsdyrstek uten ben

Surret reinsdyrstek uten ben finnes i butikkenes frysedisk. Fullsortimentsbutikker har ofte reinsdyrstek tilgjengelig hele året, mens andre butikker har best utvalg av reinsdyrprodukter i sesongen om høsten og på vinteren.

Reinsdyrstek råvare

Surret reinsdyrstek lages av enten bog og lår.

Du får også en benfri reinsdyrstek ved å bene ut et helt reinsdyrlår, reinsdyrstek med ben eller bog, og surre kjøttet til en stek. Alternativt kan du dele opp et helt reinsdyrlår og få mørbrad, flatbiff og reinsdyrskank i tillegg til en reinsdyrstek uten ben.

Tilberedning

Brun først reinsdyrsteken i en panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C. Beregn ca. 2,5 times steketid for en stek på 1,5 kg.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C

Medium: 60-65 °C

Medium pluss: 70 °C

Gjennomstekt: 75 °C

 

Beregning per person

Beregn ca. 200 g reinsdyrstek per person.

Alternative råvarer

Elgstek, rådyrstek eller oksestek


Flere aktuell filmer


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Valg av reinsdyrkjøtt

  • Søndagsfavoritter

  • Vin til vilt og lam

  • Stek til fest!

  • Alt klart for nyttårsfest

  • Svigermor på middag?


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB12 07.11.2024 00:41:48