Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Reinsdyrstek uten ben

ReinsdyrReinsdyrstek uten ben

Surret reinsdyrstek uten ben finnes i butikkenes frysedisk. Fullsortimentsbutikker har ofte reinsdyrstek tilgjengelig hele året, mens andre butikker har best utvalg av reinsdyrprodukter i sesongen om høsten og på vinteren.

Reinsdyrstek råvare

Surret reinsdyrstek lages av enten bog og lår.

Du får også en benfri reinsdyrstek ved å bene ut et helt reinsdyrlår, reinsdyrstek med ben eller bog, og surre kjøttet til en stek. Alternativt kan du dele opp et helt reinsdyrlår og få mørbrad, flatbiff og reinsdyrskank i tillegg til en reinsdyrstek uten ben.

Tilberedning

Brun først reinsdyrsteken i en panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C. Beregn ca. 2,5 times steketid for en stek på 1,5 kg.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C

Medium: 60-65 °C

Medium pluss: 70 °C

Gjennomstekt: 75 °C

 

Beregning per person

Beregn ca. 200 g reinsdyrstek per person.

Alternative råvarer

Elgstek, rådyrstek eller oksestek


Flere aktuell filmer


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Valg av reinsdyrkjøtt

  • Søndagsfavoritter

  • Vin til vilt og lam

  • Stek til fest!

  • Alt klart for nyttårsfest

  • Svigermor på middag?


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 27.04.2024 08:48:20