Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Mørbrad

StorfeMørbrad

Mørbrad er mørt, magert og finfibret kjøtt som er godt egnet til biff, roastbiff, oksestek, sauteer, finere gryteretter og fondue. Mørbrad skjæres til ca. 2 cm tykke biffer.

Denne kan deles opp i

Storfe mørbrad

Tilberedning

Oksestek: Stek oksestek i ovn på 125 °C. 1,5 kg oksestek trenger ca. 2,5 times steketid. Mindre steker på under 1,5 kg brunes først.

Roastbiff: Brun hel mørbrad først raskt i varm panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C. 1,5 kg trenger ca. 1 times steketid.

Sauté: Skjær mørbrad i store strimler (0,5 x 6 cm). Brun kjøttet i små porsjoner i en varm stekepanne med smør. La gjerne kjøttet være rosa i midten. Tilsett til slutt ferdig stekte biffstrimler i gryteretten. Biff Stroganoff er et eksempel på en sauté. 

Fondue: Stek kjøttbiter i mais-, solsikke- ellre soyaolje i 1-2 minutter.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Roastbiff: 58 °C

Oksestek:  65 °C (medium), 70 °C (gjennomstekt)

Beregning per person

Beregn ca. 200 g mørbrad per person.

Alternative råvarer

Til roastbiff og oksestek kan man også bruke flatbiff.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Biffkjøtt er det møreste kjøttet

  • Hvordan oppnå den perfekte biffen?

  • Tilbehør til biff

  • Saus til biff

  • Valg av magert kjøtt

  • Stek til fest!

  • Koldtbord

  • Klart for variasjoner


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB13 12.10.2024 12:04:26