Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Ytrefilet

StorfeYtrefilet

Ytrefilet sitter som navnet sier på yttersiden av ryggraden. Fileten er jevnt tykk hele veien, og er godt egnet både til helsteking i ovn og på grill eller skåret i biffer.

Denne kan deles opp i

Storfe ytrefilet hel

Tilberedning

Hel ytrefilet brunes raskt i panne, og stekes i ovnen på 125 °C til ønsket kjernetemperatur.

Før grilling bør ytrefileten pensles med olje, og krydres med salt og pepper. Grill først fileten på sterk varme i 4-5 minutter på hver side, og deretter på indirekte varme under lokk i 30-35 minutter til steketermometeret viser et par grader under ønsket kjernetemperatur. Dette fordi temperaturen vil fortsette å stige litt etter at du har tatt kjøttet ut av grillen. La kjøttet hvile ca. 15 minutter før det skjæres opp.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g ytrefilet per person.

Alternative råvarer

I stedet for hel ytrefilet kan man bruke indrefilet, entrecôte, mørbrad eller flat iron filet.


Ytrefilet kan deles opp i


Aktuelle oppskrifter



Aktuelle artikler

  • Slik steker du filet og hele stykker

  • Biffkjøtt er det møreste kjøttet

  • Graving

  • Sunn mat når du har gjester

  • Real guttemat

  • Oppdeling av vilt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 27.04.2024 09:26:13