Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Lam Lammestek uten ben

LamLammestek uten ben

Surret lammestek uten ben stekes i ovn på 125 °C til steken har kjernetemperatur på 65 °C (medium) - 70 °C (medium pluss). En stek på 2 kg trenger ca. 2 timers steketid. Lammestek under 2,5 kg brunes raskt i stekepanne først.

Benfri lammestek

Du får også en benfri lammestek ved å bene ut et helt lammelår og surre kjøttet til en stek. Alternativt kan du dele opp et lammelår og få mørbrad, flatbiff og lammeskank i tillegg til en lammestek uten ben. 

Tilberedning

Benfri lammestek stekes i ovn på 125 °C. En stek på 2 kg trenger ca. 2 timers steketid. Steker under 2,5 kg brunes raskt i stekepanne først.

Benfri, surret lammestek kan også tilberedes som grytestek. Brun lammesteken fint rundt det hele. Stikk et steketermometer i midten av steken, hell over for eksempel vin og buljong, og la den trekke like under kokepunktet i 1-1,5 time. Ta steken ut av gryta og la den hvile i minst 15 minutter før den skjæres opp.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55-60 °C
Medium: 65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g lammestek per person.



Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Fire retter av ett lammelår

  • Hvordan lage lammestek av lammelår

  • Stek til livets store dager

  • Norsk lam på indisk vis

  • Vin til vilt og lam

  • Oppdeling av vilt


Flere filmer


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB12 04.02.2023 10:14:23