Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam Lammestek uten ben

LamLammestek uten ben

Surret lammestek uten ben stekes i ovn på 125 °C til steken har kjernetemperatur på 65 °C (medium) - 70 °C (medium pluss). En stek på 2 kg trenger ca. 2 timers steketid. Lammestek under 2,5 kg brunes raskt i stekepanne først.

Benfri lammestek

Du får også en benfri lammestek ved å bene ut et helt lammelår og surre kjøttet til en stek. Alternativt kan du dele opp et lammelår og få mørbrad, flatbiff og lammeskank i tillegg til en lammestek uten ben. 

Tilberedning

Benfri lammestek stekes i ovn på 125 °C. En stek på 2 kg trenger ca. 2 timers steketid. Steker under 2,5 kg brunes raskt i stekepanne først.

Benfri, surret lammestek kan også tilberedes som grytestek. Brun lammesteken fint rundt det hele. Stikk et steketermometer i midten av steken, hell over for eksempel vin og buljong, og la den trekke like under kokepunktet i 1-1,5 time. Ta steken ut av gryta og la den hvile i minst 15 minutter før den skjæres opp.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55-60 °C
Medium: 65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g lammestek per person.



Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Fire retter av ett lammelår

  • Hvordan lage lammestek av lammelår

  • Stek til livets store dager

  • Norsk lam på indisk vis


Flere filmer


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 27.04.2024 08:37:26