Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Svinelabb

SvinSvinelabb

Svinelabb består for det meste av sener, fett og brusk. Lettsaltet og kokt blir den til syltelabber, som er en delikatesse på julebordet.

Denne kan deles opp i

Svinelabb

I eldre tid var det vanlig at man kokte syltelabber av svinelabbene. Etter at grisen var slaktet og ferdig oppdelt ble labbene vasket og renset, og lagt i kaldt vann én til to dager før de ble kokt møre. Etter koking ble syltelabbene lagt i syltelake. Etter et par dager var de passe salte, men kunne fortsatt oppbevares i laken en god stund.


Svinelabb kan deles opp i


Aktuelle artikler

  • Den sære julematen

  • Svinekjøtt: På kjøkkenet


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB15 24.03.2023 10:38:44