Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling Kyllingbryst

KyllingKyllingbryst

Kylling består i hovedsak av bryst og lår. Kyllingbryst er brystfileten med skinn og vingebenet på. Kyllingbryst er ikke lenger så ofte å finne i butikk fordi de fleste foretrekker kyllingfilet som er helt benfri, men man kan gjerne skjære ut kyllingbryst fra en hel kylling selv. 

Denne kan deles opp i

Kyllingbryst

Kyllingbryst stekes enklest i ovn. Fyll gjerne en smakstilsetning under skinnet ved tilberedning.

Tilberedning

Legg kyllingbrystene i en ildfast form og stek dem i ovn på 180 °C i 20-30 minutter. Stikk en kniv inn ved vingebenet for å se om kraften som kommer ut er klar.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

68 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g kyllingbryst per person.

Alternative råvarer

Kyllingfilet med skinn


Kyllingbryst kan deles opp i


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Hvordan dele opp en kylling

  • Kylling: På kjøkkenet

  • Direkte eller indirekte grilling?


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

  • Slik håndterer du rå kylling

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 27.04.2024 13:07:37