Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling Kyllingbryst

KyllingKyllingbryst

Kylling består i hovedsak av bryst og lår. Kyllingbryst er brystfileten med skinn og vingebenet på. Kyllingbryst er ikke lenger så ofte å finne i butikk fordi de fleste foretrekker kyllingfilet som er helt benfri, men man kan gjerne skjære ut kyllingbryst fra en hel kylling selv. 

Denne kan deles opp i

Kyllingbryst

Kyllingbryst stekes enklest i ovn. Fyll gjerne en smakstilsetning under skinnet ved tilberedning.

Tilberedning

Legg kyllingbrystene i en ildfast form og stek dem i ovn på 180 °C i 20-30 minutter. Stikk en kniv inn ved vingebenet for å se om kraften som kommer ut er klar.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

68 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g kyllingbryst per person.

Alternative råvarer

Kyllingfilet med skinn


Kyllingbryst kan deles opp i


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Hvordan dele opp en kylling

  • Kylling: På kjøkkenet

  • Direkte eller indirekte grilling?


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

  • Slik håndterer du rå kylling

version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 06.12.2024 09:04:52