Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Reinsdyr bog

ReinsdyrReinsdyr bog

Reinsdyrbog beines ut og selges som surret reinsdyrstek. Bogkjøttet brukes også som koke- og grytekjøtt eller skjæres til reinsdyrskav.

Reinsdyr bog

Reinsdyr bog

Tilberedning

Brun først reinsdyrstek i en panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C til ønsket kjernetemperatur. Beregn ca. 2,5 times steketid for en stek på 1,5 kg.

Brun benfritt grytekjøtt i passe store biter kjøttet raskt i varm panne, og la det deretter trekke i vann/kraft i ca. 1 time til kjøttet er mørt.

Fres reinsdyrskav raskt i små porsjoner i en varm stekepanne eller gryte med margarin, 3-4 minutter til bruk i wraps, pitabrød eller et varmt smørbrød.

Til finnbiff brunes reinsdyrskav først raskt på sterk varme. Tilsett så vann/kraft og la kjøttet koke eller trekke i ca. 15 minutter. Ha i rømme, melk, hvetemel og eventuelt andre ingredienser og kok videre i 10 minutter.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Reinsdyrstek er medium stekt ved 55-60 °C og gjennomstekt ved 75 °C.

Beregning per person

Beregn ca. 200 g benfri bog per person.

Alternative råvarer

Lårstek.


Aktuelle filmer om reinsdyrstek


Flere aktuelle filmer


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Samenes nasjonaldag 6. februar

  • Kunsten å koke kjøtt

  • I den sorte gryte

  • Øl til kjøtt


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 27.04.2024 14:37:13