Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Indrefilet

StorfeIndrefilet

Indrefilet er det flotteste og møreste kjøttet fra storfe. Fileten kan deles opp til biffstykket, chateaubriand, tournedos og filet mignon. 

Storfe indrefilet helt

Hel indrefilet av storfe er flott gjestemat enten den stekes i ovn eller legges på grillen. Fordi kjøttet er så mørt kan biffer av indrefilet skjæres i biffer opptil 3-4 cm.

Tilberedning

Indrefilet brunes først raskt i panne, og stekes deretter i ovn på 125 °C.

Før grilling pensles fileten med olje og krydres. Grill fileten ved god varme til den blir fint brun rundt det hele. Snu ofte. Reduser grillvarmen og stek den videre 35-45 minutter. La fileten hvile minst 15 minutter før den skjæres opp.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g indrefilet per person.

Alternative råvarer

Indrefilet er den møreste og flotteste biffen, og naturlig nok også den dyreste. Du kan også få flotte biffmiddager ved å velge ytrefilet, mørbrad, flatbiff eller entrecôte.



Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Hvordan oppnå den perfekte biffen?

  • Jenter, biff og jern

  • Biffkjøtt er det møreste kjøttet

  • Tilbehør til biff


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 27.04.2024 11:48:30