Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Reinsdyrlår

ReinsdyrReinsdyrlår

Reinsdyrlår er ikke noe som er vanlig å finne i butikk, men kan være mulig å spesialbestille i enkelte kjøttforretninger i sesong.

Reinsdyrlår

Reinsdyrlår utvendig

Reinsdyrlår kan brukes til reinsdyrstek med og uten ben, men også til speket reinsdyrlår. Ved speking av reinsdyrlår kan man bruke oppskrift og fremgangsmåte som til fenalår.

I tillegg kan man ved egen innsats dele opp et lår slik at man får både mørbrad, flatbiff, reinsdyrskank og en liten reinsdyrstek til fire personer.

Tilberedning

Brun først reinsdyrsteken i en panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C. Beregn ca. 2,5 times steketid for en stek på 1,5 kg.

Benfri, surret reinsdyrstek kan også tilberedes som grytestek. Brun reinsdyrsteken fint rundt det hele. Stikk et steketermometer i midten av steken, hell over for eksempel vin og buljong, og la den trekke like under kokepunktet i 1-1,5 time. Ta steken ut av gryta og la den hvile i minst 15 minutter før den skjæres opp.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C

Medium: 60-65 °C

Medium pluss: 70 °C

Gjennomstekt: 75 °C

Beregning per person

Beregn ca. 250 g reinsdyrstek med ben per person. For benfri, surret reinsdyrstek beregner vi ca. 200 g stek per person.


Slik tar du ut isbeinet også på reinsdyrlår


Aktuelle artikler

  • Hva er spekemat og spekepølser?

  • Hjemmelaget spekeskinke

  • Utbeining av lammelår


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.11932, server:MP-PRD-WEB14 27.10.2024 21:33:47