Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam Lammelår i skiver

LamLammelår i skiver

Lammelår i skiver finner du ferskt om høsten og i frysedisken resten av året.

Lammelår i skiver

Lammelår i skiver er skiver som er skåret direkte over lammelåret, slik at det sitter litt av lårbenet som en kjerne midt i skiven. Lammelår i skiver kalles også lammeskiver, og kan både stekes i panne, i ovn, på grillen eller brukes i kokte retter.

Tilberedning

Stek lammelår i skiver i en varm stekepanne i 2-3 minutter på hver side. Ha lammeskivene over i en ildfast form og stek videre i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Skal du kun steke en eller to lammeskiver kan du steke dem ferdig i stekepanna på middels varme, og la dem ettersteke i ca. 10 minutter.

Beregning per person

Beregn 200-300 g lammelår i skiver per person. 


Aktuelle oppskrifter



Aktuelle artikler

  • Best med bein

  • Leirgryte

  • Steking i panne


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 27.04.2024 08:43:35