Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Kraftben

ReinsdyrKraftben

Kjøttben fra reinsdyr er ypperlig å koke kraft på. En god viltkraft er et godt utgangspunkt for viltsauser, supper og gryter.

Reinsdyr kraftben

Tilberedning

Vi kan lage lys kraft og brun kraft. I motsetning til lys kraft må ben og knoker brunes først til brun kraft, og deretter koke sammen med forskjellige rotgrønnsaker i opptil flere timer. Når det har kokt i ca. 6 timer siler man kraften gjennom en sikt. Da får du en god viltkraft som er et godt utgangspunkt for sauser, supper og gryter.

Alternative råvarer

Kraftben fra storfe.


Slik lager du sausen


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Varmende supper


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB11 27.04.2024 11:02:24