Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Nakke

ReinsdyrNakke

Reinsdyrnakke selges både med og uten ben. Nakke regnes som koke- og grytekjøtt og er derfor best egnet til kokte retter eller til produksjon av kjøttdeig, også kalt reinsdyrhakk.

Reinsdyr nakke

Reinsdyrnakke med ben kan brukes i oppskrifter opprinnelig beregnet for lammekjøtt med ben, men beregn noe lengre koketid, i hvert fall om det er kjøtt fra voksne dyr (for eksempel fra villreinjakt).

Tilberedning

Kjøttet regnes som kokekjøtt og må trekke i 2-3 timer til kjøttet er så mørt at det slipper bena.

Beregning per person

Til kokte retter og gryteretter bør du beregne 250-350 g kjøtt med ben per person. Har du benfritt kjøtt fra nakke kan du beregne 200 g per person.

Alternative råvarer

Bryst eller bringe av reinsdyr.



Bruk reinsdyrnakke i disse lammeoppskriftene


Aktuelle artikler

  • Braisering

  • Kunsten å koke kjøtt

  • Koke- og grytekjøtt

  • Alt du kan lage med kokekjøtt

  • Tall og fakta om reinsdyrkjøtt


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB11 02.04.2023 02:15:53