Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Kokekjøtt

ReinsdyrKokekjøtt

Kokekjøtt av reinsdyr kommer fra nakke, bog, side og lår, og kan være både med og uten ben. Kokekjøttet kan brukes til tradisjonelle, samiske retter som bidos og kjøtt, buljong og margbein.

Reinsdyr kokekjøtt

I tillegg er kokekjøtt av reinsdyr godt egnet til en del kokte retter hvor man oftest bruker storfekjøtt eller lammekjøtt, for eksempel bankekjøtt eller «rein i kål», som er fårikål med reinsdyrkjøtt.

Tilberedning

Beregn ca. 1 1/2 l vann og 2 ts salt per kilo kjøtt. Kok opp vannet og tilsett salt. Legg i kjøttet og kok opp på nytt. Vannet skal koke når kjøttstykket legges i, da lukkes porene i kjøttet og den smakfulle saften forblir inne i kjøttstykket. Kok kjøttet i 2-3 timer til kjøttet er mørt eller at kjøttet slipper bena.

Beregning per person

Beregn ca. 200 g benfritt kokekjøtt eller 300 g kokekjøtt med ben per person.

Alternativ råvare

Kokekjøtt av elg, rådyr, hjort eller storfe.


Aktuelle filmer


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Alt du kan lage med kokekjøtt

  • Koke- og grytekjøtt

  • Kunsten å koke kjøtt

  • Varmende supper


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 27.04.2024 12:54:32