Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Kylling Kyllinglår

KyllingKyllinglår

Kyllinglår inneholder litt mer fett enn kyllingfilet, og tåler derfor noe tøffere behandling.

Denne kan deles opp i

Kyllinglår

Tilberedning

Stek kyllinglår i ovn på 180 °C i 45-50 minutter. Kyllinglårene kan også brukes i en gryte. Beregn 45 minutters trekketid.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

I stedet for å bruke steketermometer er det enklere å stikke en kniv inn ved lårbenet for å se om kjøttsaften som siver ut er klar. Kyllinglår bør være gjennomstekt, så hvis kjøttsaften er rødlig bør lårene steke litt mer.

Beregning per person

Beregn 1-2 kyllinglår, avhengig av hvilken rett du lager og hva slags tilbehør det er.

Alternative råvarer

I stedet for hele lår kan man bruke overlår, kyllingklubber eller kylling lårfilet.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • En helt på grillen

  • StreetFood fra MatPrat

  • Enkelt med kyllinglår til hverdags


Aktuelle filmer


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

  • Slik håndterer du rå kylling

version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB15 29.11.2022 12:15:29