Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam Lammebog

LamLammebog

Lammebog selges enten hel eller delt opp til fårikålkjøtt. Den blir også lettsaltet, skåret i skiver og solgt som lettsaltet lammekjøtt.

Lammebog utside

Lammebog innside

Lammebog selges hel med ben eller brukes til å lage lammebog i skiver, fårikålkjøtt og kjøttdeig av lam. Kjøper man lammebog med ben kan man bene det ut å få benfritt grytekjøtt.

Lammebog stekes som lammestek eller benes ut og surres som en liten stek.

Tilberedning

Lammebog er i utgangspunktet ikke mørt kjøtt, men kan bli både mørt og godt ved lang tilberedning. Lammebog kan stekes hel i en ildfast form dekket med aluminiumsfolie. Sett formen midt i ovnen på 150 °C, og stek i ca. 3 ½ time, til kjøttet er mørt og løsner fra bena.

Surret bogstek av lam er ypperlig som grytestek. Det vil si at stekes først braiseres under lokk i 45 minutter, og deretter uten lokk i nye 45 minutter. Hell sjy over steken med jevne mellomrom. Steken er rosa når termometeret viser 65-70 °C, og gjennomstekt ved 76 °C. La steken hvile 10-15 minutter før servering. 

Lammebogen kan også benes ut, slik at kjøttet brukes som koke- og grytekjøtt. Da bør det koke/trekke i 1,5 – 2 timer til kjøttet mørt.

Lettsaltet lammebog kan kokes mørt og serveres med raspeballer.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium: 65-70 °C
Gjennomstekt: 76 °C

Beregning per person

Beregn ca. 350 g person ved helsteking av lammebog. Lager du surret bogstek eller gryteretter med benfritt kjøtt bør du beregne 200 g kjøtt per person.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Alt du kan lage med kokekjøtt

  • Koke- og grytekjøtt

  • Kunsten å koke kjøtt

  • Salt kjøtt

  • Hvordan lage lammestek av lammelår

  • Oppdeling av vilt

Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB13 27.05.2024 09:06:10