Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam Lam flatbiff

LamLam flatbiff

Lam flatbiff sitter på lammelåret, og er en svært mør godbit. Den kalles også lammeplomme. I slakterbutikker eller dagligvarebutikker med en god butikkslakter kan du i lammesesongen være heldig å finne lam flatbiff i ferskvaredisken.

Lam flatbiff

Du kan også dele opp et lammelår selv og få både lammeskank, mørbrad, surret lammestek i tillegg til flatbiff. Da kan du lage fire ulike retter i stedet for å steke hele låret som lammestek.

Tilberedning

Brun kjøttet i en varm stekepanne til det får en gyllen farge, og legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g kjøtt per person.


Aktuelle oppskrifter



Aktuelle artikler

  • Fire retter av ett lammelår

  • Fakta om sau og lam

  • Fin vin til lammenam

  • Oppdeling av vilt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 27.04.2024 14:51:42