Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Lam Lam flatbiff

LamLam flatbiff

Lam flatbiff sitter på lammelåret, og er en svært mør godbit. Den kalles også lammeplomme. I slakterbutikker eller dagligvarebutikker med en god butikkslakter kan du i lammesesongen være heldig å finne lam flatbiff i ferskvaredisken.

Lam flatbiff

Du kan også dele opp et lammelår selv og få både lammeskank, mørbrad, surret lammestek i tillegg til flatbiff. Da kan du lage fire ulike retter i stedet for å steke hele låret som lammestek.

Tilberedning

Brun kjøttet i en varm stekepanne til det får en gyllen farge, og legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g kjøtt per person.


Aktuelle oppskrifter



Aktuelle artikler

  • Fire retter av ett lammelår

  • Fakta om sau og lam

  • Fin vin til lammenam

  • Oppdeling av vilt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB11 01.02.2023 19:59:49