Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Svinebog

SvinSvinebog

Svinebog har et stort anvendelsesområde, og brukes til alt fra svinestek til kokekjøtt eller pølseproduksjon.

Svinebog

Svinebog egner seg godt som lettsaltet kokekjøtt og til gryteretter hvor kjøttet får trekke til det er mørt. Skåret i skiver kan den brukes til grilling. Vanligvis brukes svinebog brukes også som produksjonskjøtt til for eksempel bogskinke og pølser. Svinestek av bog er en litt rimeligere utgave av skinkestek. Svinebog kan være fersk, lettsaltet eller saltet og røkt.

Tilberedning

Svinebog regnes som kokekjøtt og bør trekkes i vann på 85-90 °C i ca. 3 timer for å bli skikkelig mørt.

Svinebog i skiver grilles først på sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Deretter legges de over på indirekte varme og grilles videre i ca. 10 minutter.  La kjøttet hvile noen minutter før servering.

Beregning per person

Beregn ca. 250-300 g svinebog med ben eller 200 g benfri svinebog per person.

Alternative råvarer

Som et alternativ til lettsaltet svinebog kan man bruke lettsaltet svineknoke til kokte retter. I stedet for svinebog i skiver på grillen kan man eventuelt bruke flintstek.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Søndagsfavoritter

  • Svigermor på middag?

  • Koldtbord


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 27.04.2024 13:55:29