Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin St. Louis style spareribs

SvinSt. Louis style spareribs

St. Louis style spareribs, også kalt St. Louis style ribs, er det samme stykket som Texas spareribs, men er skåret ned slik at alle bena er like lange.  St. Louis spareribs er mer kjøttfulle enn baby back spareribs.

St. Louis style spareribs

Tilberedning

På rå St. Louis style spareribs bør man ta av hinnen som ligger på bena. Det kan være noe vanskelig, men vil gjøre spareribsen mye mørere. Rub ribsene med grillkrydder og grill dem på lav temperatur, det vil si indirekte varme. Ved 100 °C kan man beregne 4 timers grilltid. Den siste timen kan man pensle dem med bbq-saus hvert 20. minutt. Bruker man 175 °C kan man beregne 2 timers grilltid, men pass på at de ikke blir tørre.

Beregning per person

Beregn ca. 500 g St. Louis style spareribs per person.

Alternative råvarer

Det er ofte enklere å få tak i baby back spareribs enn St. Louis style spareribs i butikkene. Selv om det er noe mindre kjøtt på baby back spareribsene er det likevel et godt valg av kosemat.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Hvilken grill skal jeg velge?

  • Bli en grillgeek!

  • Grilltider, metoder og temperaturer

Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 27.04.2024 12:05:38