Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Rundstek

StorfeRundstek

Rundstek er magert kjøtt som er godt egnet til gryteretter eller supper som skal trekke en stund, slik at kjøttet blir mørt. Rundstek kan brukes som stek eller roastbiff. 

Rundstek

Tidligere ble rundstek kalt "rundbiff", men navnet var misvisende fordi dette kjøttet har for mange bindevevshinner til å kunne brukes som biff.

Tilberedning

Roastbiff: Brun hel rundstek først raskt i varm panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C. 1,5 kg trenger ca. 1 times steketid.

Oksestek: Stek oksestek i ovn på 125 °C. Beregn ca. 2,5 times steketid for en stek på 1,5 kg. Mindre steker på under 1,5 kg brunes først.

Gryteretter: Terninger eller strimler av rundstek brunes først raskt i varm panne, og trekkes deretter i vann/kraft i ca. 1 time.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

58 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g rundstek per person.

Alternative råvarer

Til roastbiff kan du også bruke flatbiff eller mørbrad.

Til oksestek kan du alternativt bruke flatbiff, mørnet høyrygg eller bog.

Alternativt koke- og grytekjøtt er bog, høyrygg, bryst og bibringe.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Koke- og grytekjøtt

  • Koking av kjøtt

  • Slik lager du gryterett


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB11 27.04.2024 13:25:56