Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Svin Svin ytrefilet

SvinSvin ytrefilet

Ytrefilet av svin er svinekam renskåret for fett og ben, og er en av de møreste stykkene på grisen. Ytrefilet av svin er godt egnet til helsteking i ovn eller på grillen, men kan også skjæres i skiver til biffer. 

Denne kan deles opp i

Svin ytrefilet hel

Både svin indrefilet og svin ytrefilet kalles for svinefilet. Svin ytrefilet er renskåret svinekjøtt, som er benfritt kjøtt med lite fett.

Tilberedning

Brun ytrefilet av svin raskt i en panne, og etterstek i ovn på 125 °C. 1 kg ytrefilet trenger ca. 40 minutter i stekeovnen.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium: 65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g ytrefilet per person.

Alternative råvarer

I stedet for svin ytrefilet kan man også bruke svin indrefilet eller svin flatbiff.


Svin ytrefilet kan deles opp i


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Fem fordeler med renskåret svinekjøtt

  • Sunt renskåret svinekjøtt

  • Svin til grillfesten

  • Valg av magert kjøtt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB11 08.02.2023 02:44:31