Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Svin ytrefilet

SvinSvin ytrefilet

Ytrefilet av svin er svinekam renskåret for fett og ben, og er en av de møreste stykkene på grisen. Ytrefilet av svin er godt egnet til helsteking i ovn eller på grillen, men kan også skjæres i skiver til biffer. 

Denne kan deles opp i

Svin ytrefilet hel

Både svin indrefilet og svin ytrefilet kalles for svinefilet. Svin ytrefilet er renskåret svinekjøtt, som er benfritt kjøtt med lite fett.

Tilberedning

Brun ytrefilet av svin raskt i en panne, og etterstek i ovn på 125 °C. 1 kg ytrefilet trenger ca. 40 minutter i stekeovnen.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium: 65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g ytrefilet per person.

Alternative råvarer

I stedet for svin ytrefilet kan man også bruke svin indrefilet eller svin flatbiff.


Svin ytrefilet kan deles opp i


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Fem fordeler med renskåret svinekjøtt

  • Sunt renskåret svinekjøtt

  • Svin til grillfesten

  • Valg av magert kjøtt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB13 25.05.2024 04:55:18