Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Brisket

StorfeBrisket

Brisket er den fremre kjøttdelen av oksebrystet. Den skjæres ut fra baksiden av brystbena og brusken. Kjøttstykket består av to muskler. En flat, stor muskel og en spiss, stor muskel (spissbryst) som skal sitte sammen.

Brisket utside

Brisket

Tradisjonelt har kjøttet her i Norge blitt brukt til produksjon av kjøttdeig, karbonadedeig og okserull, mens de i USA lenge har benyttet seg av denne forholdsvis rimelige råvaren. Brisket står ofte på menyen på amerikanske barbecue-restauranter, og er alltid med som hovedkategori i barbecue-konkurranser. Kjøttet trenger lang tilberedningstid, men gir til gjengjeld et svært saftig og mørt resultat. Vi aner en gryende popularitet også her i Norge, men foreløpig kan kjøttstykket være noe vanskelig å få tak i og bør derfor bestilles.

Tilberedning

Brisket grilles eller stekes i ovn på lav temperatur, gjerne på 100 °C i en smoker eller 125 °C i en stekeovn. Beregn 5-8 timer for et saftig og mørt resultat. La kjøttet hvile innpakket i folie eller varmekasse 1 time før servering.

Hvis man bruker brisket til barbecue renskjæres oversiden for fett og hinner, krydres med en rub og grilles i en smoker til man får ønsket kjernetemperatur. Det er ikke uvanlig at man lar brisketen hvile i 2 timer før servering. Her kan man bruke sin egen rub og bruke forskjellige typer flis til røking.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Ønsket kjernetemperatur er 84-88 °C.

Beregning per person

Beregn ca. 200 g brisket per person.

Alternative råvarer

Høyrygg


Aktuelle artikler

  • Bli en grillgeek!

  • Hvilken grill skal jeg velge?

  • Langtidssteking av kokekjøtt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB12 17.06.2024 03:10:21