Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Benfri skinkestek uten svor

SvinBenfri skinkestek uten svor

Skinkestek skjæres fra skinka på grisen, og er en flott, benfri stek som både kan serveres varm til søndagsmiddag eller skjæres i tynne skiver og serveres på et klassisk koldtbord.

Surret skinkestek uten svor

Prøv gjerne skinkestek på nye måter, for eksempel skinkestek med fiken og mandler eller skinkestek med sennep og aprikos.

Tilberedning

Surret skinkestek uten svor stekes i ovn på 125 °C. 1,5 kg stekes i ca. 2 timer.

Ved å koke eller trekke steken får du et fantastisk mørt og saftig resultat. La skinkesteken trekke i en god buljong rett under kokepunktet sammen med noen løkringer og en urtekvast på 90 °C i ca. 1 time til steketermometeret viser 75 °C i kjernetemperatur. Steken smaker nydelig til middag, og er supert som pålegg i mange dager etterpå.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 skinkestek per person.

Alternative råvarer

Skinkestek med svor eller svinestek av bog.


Aktuelle filmer


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Søndagsfavoritter

  • Stek til fest!

  • Svigermor på middag?

  • Klart for variasjoner

  • Norske slagere

  • Triksene som gjør skinkesteken saftig og smakfull


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.12096, server:MP-PRD-WEB14 13.11.2024 09:58:03