Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Reinsdyr flatbiff

ReinsdyrReinsdyr flatbiff

Reinsdyr flatbiff sitter på innersiden av låret, og er en svært mør godbit. Den kalles også reinsdyrplomme. Flatbiffen er ypperlig både som roastbiff, reinsdyrbiff eller helstekt filet.

Denne kan deles opp i

Reinsdyr flatbiff

Tilberedning

Brun kjøttet i en varm stekepanne til det får en gyllen farge, og legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C.

Roastbiff brunes raskt i varm panne, og stekes deretter i ovn på 125 °C.

Stek reinsdyrbiff på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Da er biffene medium stekt.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Roastbiff 56-58 °C.

Helstekt filet og reinsdyrbiff: lite stekt på 53 °C, medium stekt på 55-60 °C og gjennomstekt på 75 °C. 

Beregning per person

Beregn ca. 200 g kjøtt per person.

Alternative råvarer

Ytrefilet, entrecôte og mørbrad av reinsdyr.


Reinsdyr flatbiff kan deles opp i


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Reinsdyrkjøtt: På kjøkkenet

  • Valg av reinsdyrkjøtt

  • Imponerende forretter

  • Hvordan steke biff

  • Hvordan steke biff til mange

  • Reinsdyrkjøtt til den store romjul- og nyttårsfesten


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 27.04.2024 07:36:26