Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Filetkam

StorfeFiletkam

Filetkammen er den bakerste delen av ryggraden på storfe, og består av indre- og ytrefilet med ben. Fra filetkammen kan man skjære ut indrefilet, ytrefilet og dragebiff eller skjære hele filetkammen i skiver til T-benstek.

Denne kan deles opp i

Storfe filetkam

Tilberedning

Hel indrefilet eller ytrefilet brunes raskt i panne, og stekes i ovnen på 125 °C til ønsket kjernetemperatur. 

Biffer av indrefilet, ytrefilet eller dragebiff stekes på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Da er biffene medium stekt.

T-benstek brunes først raskt på sterk varme, og etterstekes deretter på lavere varme i 4 minutter på hver side.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

60-65 °C

Beregning per person

Beregn 300-400 g filetkam per person.

Alternative råvarer

Entrecôte og flat iron filet.



Aktuelle filmer


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Slik steker du filet og hele stykker

  • Direkte eller indirekte grilling?

  • Biffkjøtt er det møreste kjøttet


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB15 30.05.2024 08:00:18