Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Storfe Filetkam

StorfeFiletkam

Filetkammen er den bakerste delen av ryggraden på storfe, og består av indre- og ytrefilet med ben. Fra filetkammen kan man skjære ut indrefilet, ytrefilet og dragebiff eller skjære hele filetkammen i skiver til T-benstek.

Denne kan deles opp i

Storfe filetkam

Tilberedning

Hel indrefilet eller ytrefilet brunes raskt i panne, og stekes i ovnen på 125 °C til ønsket kjernetemperatur. 

Biffer av indrefilet, ytrefilet eller dragebiff stekes på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Da er biffene medium stekt.

T-benstek brunes først raskt på sterk varme, og etterstekes deretter på lavere varme i 4 minutter på hver side.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

60-65 °C

Beregning per person

Beregn 300-400 g filetkam per person.

Alternative råvarer

Entrecôte og flat iron filet.



Aktuelle filmer


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Slik steker du filet og hele stykker

  • Direkte eller indirekte grilling?

  • Biffkjøtt er det møreste kjøttet


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB11 04.02.2023 09:20:55