Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam Fårikålkjøtt

LamFårikålkjøtt

Fårikålkjøtt er kjøtt med ben som er ypperlig til vår nasjonalrett fårikål, i tillegg til frikasseer og gryteretter. 

Fårikålkjøtt

Fårikålkjøtt er kjøtt fra bog, nakke, bryst og slagside, og passer ypperlig til fårikål. Dette kjøttet inneholder ben og litt mer fett, noe som gjør kjøttet saftig og smakfullt. Fårikålkjøtt brukes først og fremst til vår nasjonalrett, fårikål, men man kan også bruke fårikålkjøtt til frikassé og gryteretter.

Tilberedning

Fårikålkjøtt regnes som kokekjøtt og må koke/trekke i 1,5 – 2 timer til kjøttet er så mørt at det slipper bena. I enkelte oppskrifter skal kjøttet brunes før koking. Fårikålkjøtt av får trenger lengre koketid enn fårikålkjøtt av lam. Beregn ca. 3 timers koketid.

Beregning per person

Du bør beregne 250-350 g fårikålkjøtt per person.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall

Aktuelle filmer

Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Fårikål - Norges nasjonalrett

  • Best med bein

  • Drikke til fårikål

Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 15.07.2024 06:40:07