Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam Lam mørbrad

LamLam mørbrad

Lam mørbrad sitter på lammelåret. I slakterbutikker eller dagligvarebutikker med en god butikkslakter kan du være heldig å finne lammemørbrad i lammesesongen.

Lam mørbrad

Du kan også dele opp et lammelår selv og få både lammeskank, flatbiff, surret stek i tillegg til mørbrad. Da har du mange muligheter for å lage fire ulike retter ut av et lammelår.

Tilberedning

Brun først lam mørbrad i en stekepanne, og stek den deretter i ovn på 125 °C til den har ønsket kjernetemperatur.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g mørbrad per person.


Aktuelle oppskrifter



Aktuelle artikler

  • Fire retter av ett lammelår

  • Oppdeling av lammelår

  • Fakta om sau og lam

  • Oppdeling av vilt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB15 30.05.2024 09:20:06