Biffer av svin flatbiff kan bankes ut til svineschnitzel Flatbiff kan også skjæres i terninger til raske gryter eller i strimler til for eksempel suppe eller wok. Skiver av flatbiff kalles også skinkebiff eller svinebiff.
Tilberedning
Biffer av svin flatbiff brunes først raskt på sterk varme, ca. 2 minutter på hver side, og etterstekes deretter på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side.
Renskåret svinekjøtt i strimler av flatbiff er ypperlig til gryter og wok. Da freses strimlene raskt i varm panne i olje i ca. 2 minutter.
Til gryteretter og lapskaus freser man først strimler eller terninger av flatbiff raskt i varm panne i 2-3 minutter, og lar kjøttet deretter trekke i vann/kraft i ca. 40 minutter.
Kjernetemperatur ferdig tilberedt
Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C
Beregning per person
Beregn ca. 200 g flatbiff per person.
Alternative råvarer
Svin ytrefilet, mørbrad eller svin indrefilet.