Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Svin flatbiff

SvinSvin flatbiff

Svin flatbiff er renskåret svinekjøtt, som er benfritt kjøtt med lite fett. Flatbiffen sitter på innsiden av skinka, og er mørt kjøtt som ofte skjæres i ca. 2 cm tykke biffer. 

Svin flatbiff

Biffer av svin flatbiff kan bankes ut til svineschnitzel Flatbiff kan også skjæres i terninger til raske gryter eller i strimler til for eksempel suppe eller wok. Skiver av flatbiff kalles også skinkebiff eller svinebiff.

Tilberedning

Biffer av svin flatbiff brunes først raskt på sterk varme, ca. 2 minutter på hver side, og etterstekes deretter på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side.

Renskåret svinekjøtt i strimler av flatbiff er ypperlig til gryter og wok. Da freses strimlene raskt i varm panne i olje i ca. 2 minutter.

Til gryteretter og lapskaus freser man først strimler eller terninger av flatbiff raskt i varm panne i 2-3 minutter, og lar kjøttet deretter trekke i vann/kraft i ca. 40 minutter.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g flatbiff per person.

Alternative råvarer

Svin ytrefilet, mørbrad eller svin indrefilet.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Fem fordeler med renskåret svinekjøtt

  • Sunt renskåret svinekjøtt

  • Sunn ukesmeny

  • Lag sunne raske retter av magert svinekjøtt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB13 10.12.2024 02:48:00