Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Svineknoke

SvinSvineknoke

Svineknoker kan kjøpes både som fersk, lettsaltet eller lettsaltet og røkt.

Svineknoke

Svineknoker trenger lang tilberedningstid, men er absolutt verdt å vente på. Store, kjøttfulle knoker spises gjerne med kålrotstappe eller surkål og poteter. Knoker er også ypperlige til tradisjonelle retter som ertesuppe, brennsnut, betasuppe og lapskaus. I Tyskland er de kjent for å servere Eisbein eller Schweinshaxe med Sauerkraut, som er svineknoker med en tysk variant av vår surkål.

Tilberedning

Svineknoker er kokekjøtt som trenger lang tilberedningstid. La knokene trekke i vann på 85-90 °C i ca. 3 timer, eller til kjøttet lett lar seg løse fra bena.

Beregning per person

Til et realt måltid med svineknoke og surkål beregner man 1 knoke per person. Til ertesuppe bruker man 1 knoke til fire personer, men det er alltid lurt å lage en stor porsjon ertesuppe når man først er i gang med kokingen, og så kan man heller fryse ned suppen i passelige porsjoner. Da har man ferdig middag til en senere anledning.

Alternative råvarer

I stedet for svineknoker kan man bruke annet lettsaltet svinekjøtt.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Koke- og grytekjøtt

  • Svinekjøtt: På kjøkkenet

  • Alt du kan lage med kokekjøtt

  • Salt kjøtt

  • Kunsten å koke kjøtt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 27.04.2024 15:00:59