Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Filet mignon

StorfeFilet mignon

Filet mignon er den fremste delen på indrefileten. Den skjæres i skiver og stekes som biff.

Filet mignon

Tilberedning

Biffer av filet mignon stekes i panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffene og vent til det pipler, for medium stekt biff. Filet mignon kan også gjerne grilles.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g biffkjøtt per person.

Alternative råvarer

Biffstykket, chateaubriand og tournedos.


Aktuelle artikler

  • Valg av biff

  • Jenter, biff og jern

  • Hvordan oppnå den perfekte biffen?

  • Hvordan steke biff


Aktuelle filmer


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 27.04.2024 13:18:58