Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Tunge

ReinsdyrTunge

Reinsdyrtunge selges enten rå eller varmrøkt, men samene har også tradisjon for å salte og tørke reinsdyrtunge.

Reinsdyrtunge selges enten rå eller varmrøkt, men samene har også tradisjon for å salte og tørke reinsdyrtunge.

Reinsdyr tunge

Kokt reinsdyrtunge kan serveres med for eksempel rotmos eller ertepuré. Røkt reinsdyrtunge er supert som en lekker forrett, gjerne med kremost og solbærsyltetøy servert på flatbrød.

Tilberedning

Kok reinsdyrtungene i vann med 2 ts salt pr. liter, til de er møre, 1-1,5 time. Flå skinnet av dem og del dem i to på langs før servering.

Beregning per person

Beregn 25-50 g røkt reinsdyrtunge per person til forrett eller 1 kokt reinsdyrtunge til 2 personer til hovedrett.

Alternative råvarer

I stedet for røkt reinsdyrtunge kan man også bruke røkt reinsdyrhjerte eller annet røkt reinsdyrkjøtt til forretter.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Imponerende forretter

  • Rein på menyen


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 27.04.2024 09:49:07